Nu har det hänt...

Det lilla barnet, hon som äger den lilla gråa, har växt om mig! ! Nyss var hon ju "bara" 1,60 och hade en betryggande marginal på hela 4 cm kvar, men nu är hon ganska precis lika lång, men med nordens längsta ben. Undra vem hon ärvt dem efter?

Och när växte hon dessa centimetrar? troligen över natten. Kanske har Hasse vattnat lite på henne, vem vet. Hon har i allafall varit lite seg och känt av pollen, och därför varit hemma nästan en vecka från skolan. Och vips var hon längre än mig. Har just hört att jag är kortast i hela familjen. ?? Tänker därför hädanefter räkna in både hästar och katter. Jag är defintivt högre än Kellie och Pigge och fortfarande Tösen. Marginellt större än Copy, och Elite är nog tveksamt. Hon bara växer och växer... Och ser just ut som om hon filmar för en NIKE reklam. Rätt var det är drar hon en repa i hagen i kanonfart, för att testa sina nya framskor. Jordens åttonde underverk, Elite har fått skor på framhovarna. Tyvärr gör det henne inte mindre åsnelik, men var verkligen behövda för de ömmande fossingarna. Grannarna skrattar när Hasse tömkör, för Elite är mer intresserad av allt grönt som växer i dikena. Ser knappast ut som någon löpstjärna nu, men har man sett hennes jättekliv i hagen förstår man att det blir svårt att springa ifrån henne om hon är löpmotiverad.

Och Tösen har startat... Och kom sist. Fast vi deppar inte. Vi har nämligen kommit en bit närmare gåtan Tösen, och som Kajsa sa efter loppet, hon är ju ingen liten tjej längre, utan en mogen dam som deklarerar vad hon vill och inte vill. Och hon vill inte gå iväg från start i bakspår, för då får hon grusstänk i sina känsliga ögon. Tidigare har hon inte kunnat visa det, men nu var det så tydligt. Hon tog inte i alls, förrens de andra sprungit några längder. Normalt brukar ekipaget kunna styra ut i tredje eller fjärde spår och runda, men loppet gick i rasande fart. (Gävle är Sveriges snabbaste bana, beroende på underlag och kurvdosering) och ingen av kuskarna längst fram ville missa en ledning.

Så loppet öppnades på en kmtid av 27 sekunder, och fortsatte i rasande tempo. Kajsa styrde upp i rygg igen, och Tösen slängde sig undan fältet i galopp. Trots detta ( ingen annan galopperade vilket också är unikt för ett kallblodslopp) så kom de ikapp på upploppet och fick kontakt med klungan på upploppet fast att de tappat ca 60-70 meter när Kajsa tog ner Tösen i trav igen. Ensam drog hon ikapp, i rasande tempo och vi ska se om hennes sista 800 metrar går att klocka via ATG live. Hon fick jobba rejält i sin första start för säsongen, men de andra var bättre.
Så nu ska det testas en huva som skyddar mot stänk, och sedan tar det nog några lopp innan Tösen lär sig att hon med den slipper stänk i ögonen. Men hon var så arg! Hur fan vågade de springa ifrån henne! Väl inne i stallet skulle hon bara ut igen. Tösen är världens snällaste (men jobbigaste häst ibland. )Men hon bet mig i armen! För att jag vägrade släppa henne så hon kunde springa ut igen. I utselningsstallen är det två dörrpar, en i varje ände av stallgången, för att hästarna med vagn på sig inte kan vända inne. Så därför var dessa öppna när hon kom in, och hon ville bara springa rakt ut igen!

Men nu märks det i benen, att hon fick en riktigt genomkörare, musklerna är sega och stela trots stretch och massage, Tar nog några dagar tills hon är fräsch igen. Men vi behöver ju inte fundera något mer på Dannero och V75. Hon behöver mer fart i benen, och gå några lugnare lopp. Hade vi startat i Rättvik istället, så hade åtminstone tiden varit en enkel match att ta, men marknadstravet brukar vara stökigt, och vi vet ju hur känslig hon är.

Vi tar nya tag!

Ha det!/Mia... (Majsan orkar inte idag heller. Är bara skinn och ben samt en stor koloss på magen. Suck, känns tungt nu. men hon verkar uppskatta vårens värmande strålar, och har abdikerat från kontoret  till en fåtölj med fårskinn i vardagsrummet, varvat med någar timmar på ullpläden i en annan. Vi får se hur länge hon hänger med.)

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback