Regeringsskifte i fölhagen...

Jo, minsann... den avsatta regeringen hann bara verka i ett dygn ca, sedan lessnade opositionen och genomförde en maktkupp. Helt stilla och lugnt utan onödigt våld. Men Örona bakåt och 650 kg fux som inte gav vika för "Copy sparkarna" de där vi alla  här hemma har tagit efter när vi är missnöjda.
Regeringsskiftet är dock inte godtaget ännu, lilla räkan Maya sätter sig på tvären med öronen strukna bakåt, och hugger och sparkar efter 650 kg:s bruden Watchen. Som en liten myra mot en jätteelefant! Modigt eller dumdristigt? hmm...

Idag har det iallafall stormat och halva atlanten tycks ha sugits upp i moln och sedan dumpats över Bjurs. Det har regnat konstant i två dygn snart och på eftermiddagen övergått i storm... Alla fyra i fölhagen klämde dock in sig under tak, men Watchen ville stå nära Copy för att värma sig, och därför blev det för trångt för  prinsessan Maya, som fick stå inklämd. Då gick hon resolut runt och försökte flytta på klumpen genom diverse agressiva utfall, men si det gick inte. (Bara synen gör att man häpnar, tänk er själva den tunna lilla damen mot denna bjässe! Vårt sovrumsfönster fungerar just nu som "live-tv", då min snälla man på order har huggit ner buskarna utanför, för att jag ska kunna hålla koll.)
Då lurade hon ut sina mamma istället i regnet, och sprang själv in igen och stannade i dörröppningen. Så mamma fick stå med huvudet innanför hos sin dotter och rumpan utanför då hon inte tordes flytta på den sura dottern. Alla ni som verkligen följt Copy surfia, förstår ju vilken uppoffring det är från en som annars enbart är sig själv närmast.

Fortsättning följer, bilder kommer så snart vi kan ta ut en kamera...

På travstartssidan ser det mörkt ut... Tösen skulle startanmälas till Bollnäs på tisdag, men vi hittade ingen "av oss godkänd kusk" som hade möjlighet. Kajsa ska till Stig H på någon årlig stipendiesammankomst eller något sånt. Men... det hade inte spelat någon roll då det var 45 hästar anmälda till samma lopp, och bara 15 platser!! Tösen stod poängmässigt på plats 19... Och så fortsätter det. Finns inga lopp i närområdet för henne klass. I övre Norrland eller i Värmland finns det gott om dom, med bara 8 hästar anmälda till start, men inte här... Suck. Vi har inte den orken och de resurserna att sitta och åka långt, med en häst som inte dricker på "bortaplan". Då torkar hon ut och kommer inte orka springa alls. Vi får vänta på bättre tider.

Ha det! /Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback