Det bara regnar och regnar..



Fabbe sussar...


En enstaka dag med sol har vi fått, och sedan bara regn. Pyton... hästarna får gå i leriga hagar, och fölisarna kurar. Elite blir stel av att bli blöt, så hon får gå med regntäcke. Hon ser ut som en amerikansk fotbollspelare i hagen just nu, när hon far runt och tacklar ponnyhästar. Humöret är på topp, och hon har väldigt svårt att hålla reda på sina "förbannade slingerväxter" och sparkar sig själv både här och där. Så för att förbereda henne inför kommande uppgifter så får hon nu vänja sig vid diverse benskydd, då hon troligen kommer behöva det i sin framtida karriär.. Det roliga är att hon är så mallig. Känns väl lite konstigt att ha saker på alla fyra benen, men helt plötsligt märker hon att hon har ben! Hon lyfter högre och sätter ner dem försiktigare, och så har hon fått boots, då vi märkte att hon sparkar på sig mindre med lite "vikt" fram. Tjoho.. så nu springer hon som en gummiboll mellan den lilla grå och Kellie, och flyttar på dem i hagen. Jättekul!
Vi gjorde en liten testmätning av hästarnas mankhöjd, och Elite är nu 163 cm och Tösen 157 cm. De var exakt lika höga i manken när Elite kom. Så inte undra på att hon har det jobbigt, när hon växer så fort. Kellie har en bit kvar:) då hon bara mäter 88,5 cm!! Lilla sötnos.




Ekots Kellie.

 Copy och Maya börjar bli vana "uteliggare" och gnäller inte lika mycket. Maya är dock ganska envis med hur hon tycker fördelningen av lösdriften ska vara, och surar när hon får för lite utrymme att stå på när hon ska dia. Igår kväll stod Copy för nära väggen, så Maya var tvungen att stå bredvid Fabbe när han diade, och det gick inte! Så då puffade hon Copy på bogen, och när inget hände, vände hon rumpan till och sparkade på mamma, som inte flyttade sig då heller. Tillslut fick Maya runda bakom och knuffa sig in mot väggen, skitsur. När detta inte gick buffade hon mamma
så hårt under magen så hon ramlade ett steg längre ut, och Maya kom äntligen åt den goda mjölken.




Maya sussar...

Dagens Elina: Elina kom igår för att "bara hälsa på Kellie" tillsammans med sin mamma och Albin. Hon skulle inte rida idag, det hade de inte tid med.

 Så sa Elina: "Men Kellie kanske kan skjutsa mig hem, Mia ?" (vi brukar kalla det att Kellie skjustar hem Elina, när hon får rida  barbacka hem till sin dörr)... Okej, sa jag och Elina skickade bryskt hem mamma och Albin, som inte fick vara med. Elina bor 200 meter från oss, och husen ligger tillsammans med några andra gårdar, längs en lite rund slinga på ca 1 km. då säger hon:
" Jag tror att Kelllie kommer hoppa över bäcken idag också, fast vi inte har någon sadel på henne!" 
Men vi skulle ju inte gå i skogen, vi skulle ju gå hem till dig?"
"Jo, men jag tänkte vi kunde gå förbi Johnnys hus, på vägen hem."
Johnnys hus, ligger åt andra hållet, så då blir det ca 1000 meter längre att gå...



Elina &Kellie




Hela fölisgänget på sommarbetet!
Glad sommar önskar vi, här från Kallesbacken till våra nära och kära..

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback