Varför är gräset alltid grönare på andra sidan?

Det börjar bli ont om det gröna i fölhagen. Dvs. hästarna måste leta lite grann mellan hömålen, vilket inte riktigt tilltalar Copy som tycker att man kan få komma in på stall och få maten serverad. Annars kan man ju gå på gräsmattan och beta, den är ju så grön och fin. Och eftersom Kellie gjort sitt bästa för att få oss att bli gråhåriga då vi försöker lista ut var i staketet hon kryper ut, så har nu Maya gett oss svaret. Eftersom aggregatet blivit för klent efter allt regnoväder och möjligen åskväder, så finns det ingen el i tråden, trots att aggregatet blinkar grönt ljus. Och tråden är elastisk!! Så om man bara är ganska liten kan man gå ner på knä och krypa under med tråden på ryggen. Och är man dotter till Sveriges intelligentaste hingst, så begriper man ju också att man kan krypa tillbaka samma väg. Så när grannen ringer och säger att lilla grynet står på hennes gräsmatta och betar, och sedan går för att titta igen, blir hon lite generad då detta inte stämmer, helt plötsligt. För nu är hon inne i hagen igen. ?? Men... efter ett tag måste hon ju ta en tur igen och då lurpassar vi på henne minsann.


Maya tar en kisspaus under den spännande utflykten, utanför hagen i den vida världen!

Vilken annan häst som helst, skulle när hon blir vallad, bli stressad och försöka springa igenom staket till sin mamma.
Men då var det dags för trick nummer två. Jag öppnade de två översta linorna på eltråden men lät den nedersta sitta på, för att inte Copy skulle smita ut, medans Sandra vallade Maya mot grinden, beredd på att öppna när hon närmar sig. Vad gör hon då? Jo, hon tar helt fokuserat, ingen stress och taxerar in med perfekt galopp mot den undre tråden och flyger över med ett elegant hopp. Landar snyggt och fortsätter med en liten bockserie.
Tack och lovar förbarmar sig Pigge och föser in henne i lösdriften. Allt medans den lilla busungens mamma hänger över tråden för att beta på gräsmattan allt vad hon kan, innan vi lyckas byta ut aggregatet och få på elen igen. Nu står hon och surar i lösdrften medans de andra vill gå ner på ängen.



Maya på inspektionsrunda i den vida världen, bekantar sig med ridbanan..



Ha det/Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback