Tösen laddar...

På måndag är det dags igen. och Tösen laddar. Mycket mat, a-fil och träning. Tränar som en gudinna... Vem kan tro att en 9 årig häst bara blir mer och mer laddad för varje tillfälle? Efter senaste loppet har hon fått mer fart i sig och vill gärna visa det. När husse skrittar ner för backen börja hon peppa och pipa av lycka och göra "tösen-skruven" med halsen långt före det är dags att vända upp. Sen tar hon i... Roligt är också att se henne bli stretchad efteråt. Hon brukar lägga ner nosen på frambenet som husse håller fram och pussa på händerna. Ibland övergår hon till en mer ingående putsning av husses ansikte och nacke.
Kajsa är ockdå på hugget, då hon visade tuffa tag med Monster Drive på Romme igår. Vann efter tuff körning och förstapriset hela 100 000 kr. Stort grattis till pengar och att lyckan vänt tillbaka!  Grymt bra styrt...

Elite tar sig hon också!  Har nu bytt foder till henne, med mer protein. Hon har vuxit så mycket på höjden, men behöver hänga med muskelärt också. Back on track behandlingen tycks ha gett positiv effekt, hon står ett par timmar varje morgon med täcket. Hon rör sig bättre och är mer avslappnad i bakdelen. Har börjat rulla runt i hagen mer och mer, klarade hon inte av tidigare. Så vilan och fodret och behandlingen tycks ändå vara på väg åt rätt håll. Men hon är nästan mer som en ettåring, så vi kan knappast räkna med några starter som treåring. Möjligen som sen fyraåring. Var ju inte riktigt vad vi tänkte oss när vi ville köpa en tvååring, men, men...
Hon är iallafall så urmysig och har verkligen lärt sig att uppskatta att bli omskött och att kela. Så om hon nu bara får "godkänt" av vetrinären så får vi ge henne den tiden hon behöver. Kanske kommer hon och Maya igång samtidigt. Lilla Truaxteer som flyttade till Gnesta, mår toppen och är under inkörning redan... Hoppas verkligen att hon blir den topphäst jag tror, det förtjänar de verkligen. Kan bara inte sluta gräma mig över att hon inte fungerade med våra hästar. Så synd, men att skilja ettåringar är inte lätt.
Vi får hoppas att Maya kan ersätta henne plats istället. Men vi lär få kämpa med den lilla damen. Copys humör och beteende lyser igenom, och präglar henne socialt också. Men hon är otrligt klipsk och uppmärksam redan, så det kan bli intressant. Rör sig underbart trots att hon är ganska klen fortfarande.

Ha det! /Mia




Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback