Dags igen för start!

På måndag är det dags igen! Tösen och Kajsa har fått startnummer 3, i lopp 10. Blir sent på kvällen igen! Men loppet ser bra ut, det är autostart vilket borde gynna Tösen och det spelar ju henne inte någon roll längre, om hon går i spets eller pressar utvändigt, eller springer och harvar i tredje spår själv. Dock är den "fula gubben" återigen med, med ett framskjutet spår, så går hon till ledning får hon nog sig en rejäl tryckning igen. Förra gången det hände blev det ju galopp som bekant. Funderar på att lägga några häftstift på hans sulkysits, som hämnd. Tycker dock synd om häst och ägare, då de inte har med saken att göra. Kanske ett litet krokben på stallgången istället, så att näsan svullnar upp och skymmer sikten. Hm.. tål att tänkas på..
Men fartmässigt hoppas vi nu att de andra inte har någon chans. Och att lilla hjärtat klämmer igen magen denna gång också, så hon är i toppform, med vätskebalansen. Kellie hänger på som vanligt så jag funderar på att trycka upp köbiljetter, för att titta och klappa, blir värsta kön och väldigt trångt annars i boxen. Vore det inte så sent kunde ju lilla Elina följa med och vakta, sist spände hon ögonen i de andra barnen och kramade hårt om Kellies hals, när de andra ville vara med och klappa. Tordes dock inte gå riktigt lika hårt åt Inga & Co som är de värsta fansen, som ändå passerat 50-års strecket. Så lite självbevarelsedrift har hon ju det lilla livet.
På hemmafronten händer det lite nytt. Kellie hoppar lite mellan hagarna då hon tycker om att gå ute på nätterna, men vill gärna bli ompysslad lite mer, och är rädd för att Tösen ska få åka utan henne. Bevakar därför oss, Tösen och hänger gärna vid grinden för att få komma in. Även Elina ligger bra till just nu, Kellie rusar fram till henne när hon kommer med grimman. Stannar gärna också utanför deras trapp, då hon vet att det finns knäckebröd i huset.
Den ystre gamla herrn och charmören  Blixten upplever just nu himmelriket. Han har fått låna vår ena hage, då hans är dränkt i vatten. Därför går han nu sida vid sida med Elite och Tösen. Som genast brunstar... Toppen tajming för då är det över till på måndag för Tösens del. När han kommer på morgonen, är det full fart och riktigt mycket skrik och prat som om han vore unghingst på nytt, innan tjejerna hunnit ut. När han går är han ganska färdig för dagen, och orkar bara snegla på brudarna. Däremellan håller han stilen, låtsas inte bry sig så fort de ser honom, men blir allldeles till sig om han tappar dem ur sikte. Det där med att spela svåråtkomlig tycks vara på modet...
Men säg den lycka som varar för evigt. Imorgon flyttar han till ett stall nere på Bjurs, då Sonja också flyttar härifrån. Han kommer få sällskap av andra hästar, vilket blir bra. Dock är hans gamla ben i dåligt skick, så vi får se hur länge han orkar. Har ju blivit en del spring de senaste dagarna. Men då har han ivarje fall fått vara riktigt lycklig den gamla charmören..

Tösen har fått lite stimulerande uppgifter av Sandra. Hon knyter balsnören i boxen, som Tösen envist knyter upp. Den enda knuten hon inte lyckats med är en dubbelknut, som bara blir hårdare ju mer man drar. Då gnagde Tösen helt sonika av både knut och snöre istället. Tydligen vart det för enkelt uppgift  inatt, så då tog hon och öppnade sin boxdörr istället. Så nu blir det säkerhetskedja där också. Klurig häst det där... Enligt hästvetare så tyder det på hög intelligens och att hon ibland verkar drumlig, är ett uttryck för understimulans, då henne intellekt behöver utmaningar. Shack kanske vore något?

Ha det! /Mia med kompisen ryggskott...





Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback