Dagarna dom går..



Vädret har satt stopp för bloggandet, då vi har haft rejäla åakväder som både dragit runt och slagit ner i huset. Lite materiella skador, men inget viktigt. Dock känns det riktigt otryggt nu, så vi får ta och installera ett rejält överbelastningsskydd i huset, då elnätet blir på tok för belastat av all ström. Usch!
När det var som värst hann jag tänka att jag hör "barnen" på övervåningen, då är de okej, sedan räkna sekunder mellan blixt och nedslag, hämta mannen i stallet och sedan få in alla hästar. Tösen stod stel av skräck, helt fastfrusen i marken. Elite försökte trösta lilla hjärtat, men inte så lätt att nå fram där. Gummistövlar på och så fick vi nästan släpa in Tösen mellan nedslagen. Elite gick bakom med husse, och matte bogserade... Precis när vi kom in på stallplanen brakade det till och blixten slog ner bakom gödselstacken. Så jädra otäckt!

De andra var redan inne och var trygga i sina boxar. Pigge fick stå i Kellies lilla, och Kellie fick gå lös i stallet, för att alla skulle få plats, då vi inte tordes flytta ut någon i uteboxarna. Men det gick så bra...finns det hjärterum så finns det stjärterum... eller shettisrum.


Maya växer och växer...


Sandra & Maya hälsar...


Kellie & Pigge har fått kvällsfika, smaskigt!

Men... efter regn kommer solsken. Vilket lopp Tösen gjorde i måndags! Synd bara att hon galopperade de sista hundra metrarna. Men det hade i allafall inte gått att göra något åt raketen Lundås Emelie, som återigen visar storformen och startade långt bakom de andra. Trots det far hon fram pch sätter nytt svenskt rekord för ston. Putsade sitt eget gamla rekord, med andra ord. Hatten av! Men det drog Tösen fördel av, och har nu fått massor av fart i benen av ett sådant bra dragplåster framför. Hade hon hållt sig i trav, hade hon sannolikt varit trea i ett på förhand omöjligt lopp, och med en 28-tid, i bagaget. Men det är som det är... hon är ännu inte mogen att klara av att bli utstyrd på upploppet samtidigt som hon ökar farten. En sak åt gången...  Vi hoppas nu att hon kommer med nästa vecka, då det är ett bra lopp i Rättvik igen. Och Kellie ska med. Så klart... hon har fått en egen liten funclub, som dök upp i stallet i förhoppningen att hon skulle vara där. Jag säger då det. Ni kan ju tänka er Tösens snopna min när en hel tropp kommer in i boxen och alla bara gullar med Kellie! Vem var det nu som var stjärna?

Men Tösen trivs, hon behöll hela maginnehållet kvar denna gång, och gjorde bara en stadig hög, istället för den gegga hon brukar klämma fram tills hon är helt tom. Så inte så konstigt att hon kunde springa som  hon gjorde. Ska bli riktigt kul det här... Bara hon lägger av galoppskorna på hyllan igen...

Årets höskörd är på väg in och Hasse jobbar för fullt med att lasta och köra hem. Även Johan har varit bussig och kört några vändor till Säter och retur. Tyvärr visar analyserna att höet är för fattigt på smältbart råprotein för att unghästarnas behov ska tillgodoses, så det blir rejält med extra anpassat kraftfoder, billgt jo men visst... TÖSEN!!! Spring i mål i trav snart!!!
En hel vetenskap med kosten och hur man gör en näringsriktig foderstat.  Men för att inte slänga pärlor till svin så ska vi också införskaffa en rättvis våg. Tjolahopp...

Jag hittade en så rolig bild i kamera albumet på mobilen. Längtar redan till vintern. Eller hur?



En helt vanlig vinterdag i pocketbilen...

Ha det! /Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback