STC:S Guldtäcke och V75?

Helt otroligt...
I dags datum är Tösen det vinstrikaste kallblodet på Rättviks travbana, med bara två tävlingsdagar kvar före den sista mars. Det innebär att om ingen av de andra kallbloden som vunnit där i år vinner något av de loppen så har hon kvalificerat sig att representera Rättviks bana i STC:s guldtäcke-09 på Dannero den 16 maj. Loppet är ett V75 lopp och första priset är på hela 150 000 kr. Det räcker till mycket hö,spån och kraftfoder det.
Herregud.... tänk om? Om hon är i form måste vi definitivt fundera på om hon är mogen den uppgiften. Hon har nu vilat från vagn i 10 veckor och började träna lite lätt jogging förra helgen. Trots smärre blesyrer med is i hjulen och en mycket peppad häst, kan ingenting stoppa hennes utveckling nu. Möjligen en skada eller sjukdom... men det bryr vi oss inte om att tänka på. Hon är starkare än någonsin och mer mogen än förra året. Hon vill gärna åka transport också och kliver upp i den om hon får chansen. Dessvärre är det inte "hennes" vilket hon talar om för oss genom att nosa på tak och väggar. Bakbenen lämnar hon för säkerhetsskull ute på rampen så vi ska se att den är för liten. Men in ska hon...

Vi tittar och räknar... vi måste ha en ny transport och att hyra är väldigt dyrt. De flesta är för små och mörka om vi får dra dem på B-kort och med vår nya bil. De bra är för stora och tunga....

Vi har också varit sugna på lastbil men det är så mycket meck med dem. Om man inte kan hosta upp en 3-500 000 tusen kronor förstås... 2,5 st guldtäcken det. Vi ska nu kika på ett Ume släp B50 begagnat där hästarna åker baklänges. Ska vara mycket bättre och tryggare sägs det. Frågan är bara om inte Tösen tycker att de är för små, låga och smala och för liten ingång, då de kliver på fram och lastas ur bak. Suck... det ska inte vara lätt.
Om JAG hade vunnit de där 110 millarna på Lotto så hade det blivit en BOJ B-korts bil såklart.

Men... nu händer det grejjer minsann. Förutom att Sandra och den lilla grå gör stora framsteg i ridningen så har det snickrats i Kallesbacken. Min duktiga man har förvandlat uteförrådet till ett fantastiskt utestall. Med engelska boxdörrar, tvådelade så att hästarna kan kika ut. De har en Thermobox en fantastisk pryl som värmer upp dricksvattnet så att det inte fryser... Och belysning och stampat torvgolv med massor av spån. Supermysigt. Om jag inte hade blivit så sur så skulle min man nog föredra att bo där istället, så fint blev det!

Och imorgon kommer dom! Vi tar transporten och hämtar hem dem. Hm... de har aldrig gått in i en transport förut och ska resa i flera timmar. Blir en pärs. Men uppfödaren är helt lyrisk när hon talar om min lilla Truaxteer, okej då familjens Truaxteer. Hon har en fantastisk utstrålning och går med på allt. Glad, nyfiken och pigg. När de andra galopperar i hagen travar hon ikapp dem. Det ni!

Så nu kör vi, racing lovers som den urtjatiga Hans G alltid säger....... Och kanske blir det ett korsdrag genom kuponghögarna på Dannero den 16:e maj.

Ha det/ Återkommer snart med rapport.

Mia


Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback