Så var det lördag...

Bor man granne med fritidsbönder så är det ingen vilodag. Då ska helgen användas till att skörda sina egenodlade produkter, för att fylla på i skafferiet och i frysboxar. Och den här årstiden förstår ni ju att det inte är grönsakslandet som står på tur.

Tösen är inget förtjust alls i denna del av bondelivet. Skulle nog hellre bott i stan idag. Jag vet inte varför just hon reagerar som hon gör, men jag misstänker att hon hör djuren. Hon står i långa perioder och bara stirrar upp mot grannen, och ingen tillåts att gå upp utan ska vara i den andra delen av hagen idag. Duktiga tjej... Idag har hon och Maya fått sällskap av Elite, och allt har gått bra. Det är ljust ute, hårt och kallt men lite vitt. Så hon är pigg och glad men väldigt observant på vad som händer. Först när Maya själv ville hälsa på Elite tilläts hon gå nära.

Maya är nog den mest intelligenta häst jag mött. Det är ju inte så förvånande med tanke på hennes arv, men så fascinerande. Hon är trots sin ålder så vuxen. Maya bryr sig inte om pikar. Om någon insunerar något tillexempel genom att vända rumpan till eller sänka huvudet låtsas hon som om hon inte ser. För det är ju så onödigt. Är det däremot allvarligt menat så är hon inte dumdristig alls, utan inser allvaret.

Det märktes redan för några veckor sedan när hela flocken gick tillsammans. Då det var dags för ingång knuffades de andra ( även mamma) undan längst bak för att Elite och Tösen skulle stå först. Men Maya visste ju att hon skulle bli hämtad först och då borde det väl vara enklare att stå längst fram då? Hon låtsades inte om de andras insunationer alls... Precis likadant idag. Hon är inte det minsta rädd för Elite, och tycks tycka att allt är i sin ordning.
Undrar om det är för att hon har haft en mycket speciell mor, som hon är så tolerant och trygg. Copy var ju mycket speciell i sitt humör minst sagt, det var ju badkarets fel när det regnade ute tillexempel och då skulle det ju backas in där och sparkas lite och så skulle det huggas lite i luften osv. Maya måste ju ha lärt sig att hon inte menade något med det, utan att alla är vi olika. För Copy älskade henne, och vi älskade Copy ändå.

Det blev en liten löptävling i hagen nyss, full galopp försten ner till grinden... Jadå Tösen först men sedan borde ju Elite ha kommit, men inte då... Lilla fjärils lätta Maya har nog smygtränat med Piggelin i somras för hon galopperade om Elite med svansen som en arab och flög över stock och sten, tur inte Malin Baryard stod och tjuvkikade i buskarna för då skulle det väl bli en match om vad hon egentligen ska bli när hon blir stor.´, vår lilla Mystica.

Detta gillades nu inte av Elite att bli omsprungen av en liten räka, men det brydde sig inte Maya om... När Elite blev sur så vände sig bara Maya om, bet lite lekfullt i hennes täcke och så blev det lite bus och det hela var glömt. Men matte glömmer inte... Elite har väldigt långa ben, och det går inte sakta... Maya är 7 månader och springer fortare!! Tyvärr i fel gångart då men det är ju bara petitesser...

I den andra hagen har vi dock bytt bort hästarna mot två sengångare. Lustigt nog verkar de trivas bra med utelivet men inte med varandra. De äter och sover och hänger. Men inte med varandra utan i varsin ringhörna. Jag är inte så förtjust i slöa hästar utan vill att de ska busa och ha kul. Är som om kemin inte riktigt stämmer mellan dem. Men när jag då tänkte att de skulle få komma in i stallet och sova lite fick jag mer eller mindre bogsera dem. De ville vara ute!

Så jag funderar på ett litet ambulerande "uteliggarschema". Kanske två nätter ute och en inne? Turas om... så får de lite annat sällskap också. Och den som står inne kan ju gå med det andra gänget, så får Maya träffa alla.
Vi får se...

Idag står lite tömkörning på schemat med Piggelin med siktet inställt på dressyr. Elite blev lite avundsjuk igår, men hon hade inte klarat av underlaget att gå på. Grannen på 80+ hade promenerat om henne...

Nu är det dags för att göra en brasa, fick just en utskällning och sedan kommer Sandras tjejgäng på övernattningsbesök igen... Tur att vi duger till något, när ingen annan vill ha fyra tjejer att bädda åt.

Ha det/Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback