Idag leker vi följa John...

Mina små älsklingar. Eftersom det är lite annorlunda för hästarna att jag är hemma på dagtid, och inte Hasse så blir det ju på ett annat sätt. Även om vi är väldigt strikta med rutiner. Men hästar är ju som barn. De respekterar inte alla, hur som helst. Elite har ju som sagt haft sina funderingar på den där tvåbente med långt hår, om hon verkligen håller måttet. Så vi har haft det lite tufft, med respekten och tilliten till varandra. Men när man måste, så får man kämpa. För ingen annan finns ju där. Så när hon tar över har jag fått vara smartare än hon, då hon annars vänder rumpan mot mig och sparkar, om jag rättar henne. Så därför har hon helt enkelt inte fått något kraftfoder ute, utan får komma in i boxen där jag kan hantera henne på ett helt annat sätt. På så vis blir hon i beroende ställning till mig.
Gick ju jätte bra i några dagar. Nu har hon kommit på att hon kan ge igen, genom att straffa Piggelin. Får hon inget krafftfoder ute, ska hon ha allt hö. Hon har lyckats skrämma upp Piggelin så pass, att Pigge inte törs gå bakom henne, eller bli instängd. Därför har hon nu lärt sig att ta Pigges högar som ligger utanför vid väggen, stå med sin gigantiska stora,långa kropp så att hon bevakar båda ingångarna till lösdriften. Pigge blir då utan mat. Så jag fick lägga in en hög till, lite längre bort. Då tog hon den också... Men Pigge fick då en stund chansen att smita in och äta i huset, men på helspänn.
Dessa hästar... när Hasse var hemma behövdes det inte så mycket mer än en blick från honom, så gick hon till "sin" hög.
Då är Tösen desto bättre. Hon har kommit på att allt hon gör , ska också Maya göra. Maya ser allt. Missar ingenting. Så igår när vi väntade på vetrinären så tyckte Tösen det blev lite långtråkigt. Så då tog hon en tugga på  väggen. Och då gör Maya samma sak. Inte så bra, men det kom Tösen på själv, och skämdes.... Idag däremot skulle hon visa hur tillgiven hon är,så då skulle matte tvättas rent bakom öronen och i håret. Medan jag bostar henne så  tar hon sin långa tunga och pussar där hon kommer åt. Bäst är det ju då när matte sitter på huk för att borsta benen. Då kan man sticka ner hela tungan under mattes fleecetröja i nacken....
Vilken annan häst gör så? Kan ju tro att det är en hund man har...
Men Maya har sett... så när det är hennes tur så ska hon också pussa på matte. Fast det är bra krångligt att få styrsel på den där lilla tungan... så det fick sluta med en stor överläpp istället och lite massage i mattes hårbotten istället. Dock gick det ju lättare att pussa på handen, för det såg hon ju också hur Tösen gjorde. Med stor koncentration och glittrande ögon slickade hon på min hand. Lilla pyret...

Sedan samma procedur varje dag. Först borsta, sedan på med täcken och sedan gå ut i tur och ordning. Och på samma vis som Tösen möter Maya vid grinden ska Maya möta Kellie. Fast det är inte lika uppskattat. Kellie tycker fortfarande att Maya är minst, och ska behandla henne med respekt. Så hon är tuff men inte elak mot henne. Och hon hittar i hagen själv! Minsann.

Vetrinären var på besök och vaccinerade lilla prinsessan som inte sa ett ljud. Inte heller reagerar hon det minsta på vaccinet. Skönt!

Tösen är vetrinären lite orolig för, så hon vill att vi bokar en tid på djursjukhuset Strömsholm, för en grundligare syntest. Hon är ju alldeles för ung för att drabbas av ålder relaterad nedsatthet. Och hon tror mycket väl att det kan förklara hennes osäkerhet på banan. Så det får bli nästa fundering när vi ska ta oss till Strömsholm. Men en sån fin häst måste vi vara rädda om, och göra vad vi kan för att hon ska kunna fungera både till tävling eller avel.. det är ju skönt att höra ibland.

Ha det! /Mia








Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback