Åhh...vad mycket kärlek det står i stallet!

Hur man någonsin ska ens kunna fundera över vad som händer den dag Sandra vuxit ur Piggelin, eller Tösen blir för "gammal" för att starta eller att sälja Elite om hon inte skulle vilja bli tävlingshäst, är helt omöjligt...
Undra vad vi ska göra med alla hästar egentligen... Det blir bara fler och fler och bara mer och mer att älska.

Tösen har varit så arg denna vecka... Pigge har fått åka transporten och inte hon. Igår surade hon när vi hade den dagliga stunden på gången och hängde läpp. När hon var klar vände hon om och gick och ställde sig vid utgången istället för att gå in i boxen. Hon skulle åka iväg till banan. Basta.

Pigge har fått "nya" fötter dvs Hasse är äntligen nöjd med hennes ben och hovställning fram, efter nästan ett och ett halvt års kämpande.. nu rör hon sig bra igen och nästan flyger fram. Såret på bakbenet har börjat läka och det smäller mindre i väggarna på nätterna. Troligen mest för att Sandra har funnit hästskötarformen och verkligen tar hand om henne på alla vis. När hon får sina bakben nattlindade hänger läppen en halvmeter ner mot golvet, för hon njuter så.

Allas vår Copy har fått flytta upp i beteshagen bredvid Tösen och Elite, tillsammans med Pigge. Nu är hon drottning som sagt. Flåset har blivit bättre efter allt spring med jättemagen,men halva dagarna går åt till att ropa på de andra och stå och hälsa över staketet. Och skrika... och lyfta på svansen och släppa några droppar. Och som på en given signal lyftes tre andra svansar och det skvalar ljudligt. Herregud... snart dyker det väl upp små gubbar i skyddsoveraller och ska undersöka varför marken i Bjursås surnat. Troligen av brunstförgiftning. Dessa ston!!
Och till på köpet då så ska ju inte dräktiga ston brunsta alls, men vissa gör det ändå. Som Copy.
Min nya bibel, "Att bli med föl" en fantastisk bok skriver av olika stuteriägare, har förklaringen till hennes beteende.. Copy lider av Nymfomani. Detta är inget skämt. Varför blir jag inte förvånad... ja, ni som läst om Copy och "ardennerhingsten"tidigare vet ju.

Kära Elite... vilken snäll häst. Och vilka ögon. Som en cockerspaniel. Eller som en skogstjärn.. Idag var inte Elite riktigt motiverad till att jobba med tömkörningen. Istället för att trilskas som de flesta andra unghästar som inte vill och istället, stanna, backa, resa sig eller hoppa undan så bara stannade hon. Och lyfte blicken mot skyn. Som ferdinand under sin korkek. Hon bara var. När jorden anropade Elite så suckade hon ljudligt och fäste blicken ännu längre bort. Hon hade värdsliga funderingar som var viktigare idag.
Det fick mig att tänka på den verkliga saga om Hyperion. Världens genom tiderna bästa galoppör. Han vann allt som gick att vinna, den modigaste och ärligaste häst världen skådat. Men också den snällaste. Minsta barn kunde sköta honom. Och så stod han i sin hage i timmar när han vilade och bara stirrade rakt ut i rymden med höjt huvud. Timme efter timme. Ingen vet någonsin vad han spanade efter. Vi får väl hoppas att Elite kan finna motivation till att springa när det blir dags.


Trots brunst så har Tösen tränat superbra. Hon ska nu starta på valborgsmässoafton på Gävle i lopp 2, med startnummer 10 dessvärre. Inget bra spår, och hon får knappast möjlighet till spets. Blir en tuff debut. Men vi får hoppas på samma överväxel som förra året, när Kellie kom hem. För nu kommer hon!! Gissa om det ska lyftas på svansar imorgon när den lilla rultan kommer. Värst är det ju för henne, förra gången blev hon så glad att det bara sprutade ur rumpan.. och vi fick tvätta och tvätta...den jätte tunga svansen sitter på en liten svansrotsstump som hon inte förmår att lyfta så högt...
Men apropå kärlek. Elina 4 år slår nog allt.
"Mor och far..."
"Ja, Elina?.."
"Nu när våren kommer och Kellie kommer tillbaks..."
"Ja, vad är det då?"
"Då kommer ni nog inte kunna träffa mig förrens till vintern då snön kommer tillbaka."
Gravallvarlig.
"Varför inte då då?" undrar mor...
"Jo, för jag ska sköta om Kellie varje dag, och ni ligger nog och sover när jag går på morgonen, och har nog somnat när jag kommer hem igen."

Så ska en slipsten dras! Det är kärlek det... hon kommer nog bli en alldeles riktigt rejäl hästtjej i framtiden.

God natt...

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback