Nu är det mycket på en gång...

Förutom älglöss, förkylningar,sadelbrist,knäppskallar på jobbet,febriga hästar,dräktig surfia så är det till på köpet älgjakt.
Så det hör till allmänbildningen här uppe i Dalarna, att veta vilken vecka jakten pågår,se till själv att inte finnas mitt i skottlinjen och naturligtvis hålla sig ur vägen då dårarna ( se upp för dårarna, dårarna stängs... älskar den filmen) så måste man ju också le glatt och låtsas att det är helt okej att dessa primitiva män och kvinnor har all rätt att tränga sig i köer, köra om på vägen och naturligtvis parkera hur som helst kring vägkanterna de är ju som sagt VIP denna vecka.
Och den stora debatten rasar i tidningarna. Jägarna är upprörda det finns ju inte tillräckligt med älgar att skjuta!! De har ju så att säga fallit offer för att naturen sköter sig självt, med rovdjur som jagar älg för att överleva.
Men då är det ju tur att den underbara kyrkan finns!
För de håller ÄLGMÅLSBÖN till förmån för god jakt lycka!
Du hörde rätt... detta är inget skämt. Kyrkan i Enviken höll en extra gudstjänst och det var fullt till sista plats, något som inte hör till vardagen.

Men jag är ju från Stockholm så det är ju inte lätt att förstå. Hur som helst så får barnen ledigt i skolan för att vara med om denna spännande upplevelse. Så vi sökte ledigt för dottern, för att vara med på "Hästjakt."
Ja, det vill säga vår häst jagar andra hästar på tävlingsbanan.

Efter några veckors nertrappning av kraftfoder, som ger henne överskottsenergi och gör henne svårhanterlig och okoncentrerad så var det dags för årets sista lopp. Ett stolopp med fina prispengar.
Och hon var så lugn och fin hela dagen. Till och med i transporten. Hon höll nollan och var helt felfri och travsäker trots svårt 5:e spår men på sista varvet räckte inte riktigt krafterna ända fram, men som hon kämpade!
Direkt efter märkte jag att andning och puls var ovanligt hög och mycket riktigt hade hon fått feber vid hemkomsten.
Piggelin drabbades av hög feber igår och är hängig. Så det kom inte som någon överraskning direkt.
Men krafterna räckte till en fin 4:e plats med en bra peng, och vi gratulerar vinnaren Granfaksa som annars brukat vara bakom Tösen när hon är felfri.
Som hon körde loppet borde Tösen gjort i förra. I ensamt majestät från egen volt 20 meter före.

Men nu väntar vila och dressyrridning när hon är återställd. Vi tvåbenta ska förkovra oss i foderlära för att hitta det perfekta uplägget till nästa säsong. Då¨hon måste äta rejält utan att bli yr i huvudet.
Sedan har vi också hittat den perfekta hingsten till Tösen, och om hon inte fungerar nästa sommar så blir det betäckning istället.

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback