Raden så här långt..

Just det! Ytterligare ett sådant där härligt trav-ord: "Raden". Det är så mycket man måste lära sig att hänga med om man inte fullständigt ska se ut som ett UFO när man är i stallet på travbanan.

Men favoritperson i de sammanhangen är Kajsa Frick. Hon ler bara så överseende när jag pratar och försöker beskriva något på hästspråk. Ser ibland lite konfunderad ut när jag prövande säger ett litet trav-ord jag just snappat upp och tror mig veta hur och i vilket sammanhang det ska användas. Men hon lyssnar artigt, dock lite generad skulle jag tro.
Andra tittar lite med sned blick eller flinar. Men flina på ni! För nu är det ingen som skrattar åt vår häst i alla fall!!

För raden ser ju så bra ut...  Just det. Vi avslutade förra säsongen i oktober, då vi kände att kylan var på väg. Vi ville att Tösen skulle ha så mycket positiva upplevelser med sig in i vintervilan, så att hon skulle se framåt med förväntan och glädje på kommande säsong. Och oj, så rätt det blev!

Första starten lite ringrostig och med bara ett snabbjobb i kroppen, så sprang hon in på en fantastisk andra plats på Gävle.
Med den farten i kroppen så var hon super laddad och i fin form till nästa start. Midsommartravet på Rättvik.
Men vilken katastrof........
Vi glömde ju bort en liten detalj, i vår iver. Travet är ju inte till för de aktiva och deras hästar. Vem skulle då betala alla prispengar och bekosta banorna? Nej  just det. Travet är till för spelarna. Spela kan man idag göra nästan var som helst utan att alls behöva gå i närheten av en livs levande häst. Den trenden har inte varit positiv för någon utom möjligen för ATG. Därför måste nu travbanorna locka publiken till spel på plats. Och hur gör man då?
Man startar trav med underhållning!

Fantastiskt... bara en liten detalj. Vi tränar våra hästar tidigt i ålder för att de ska förutom kunna springa ( jävlar, trava..) bra så tränar vi även tidigt att åka till banan och uppleva omgivningen. Det är mycket folk, högtalare, hästar huller om buller, musik som skrålar och traktorer och andra redskap. Fine! Bara att öva på. Men vi glömde visst som sagt en lite detalj..

Levande orkester på inneplan!!! Jodå, alldeles livs levande en hel fin orkester spelandes under värmning för att underhålla publiken. Inte på publikplats utan inne på banan. Vilken häst vid sina sinnens fulla bruk tycker att det är helt okej att utöva sin sport på hög nivå, och helt kunna låta bli att stirra sig trött på ett gäng för dem fullständigt underliga, skränande varelser?

Inte Tösen i allafall. Hon blev tokhet! Trots flera varv runt så var detta helt oacceptabelt för henne. Men är det midsommar så är det. Och som sagt, det är ju inte hästarna som är huvudsaken på en travbana. Så hon slängde sig i galopp. Ville bara hem.

Så... till nästa unghäst vi tränar är det bara att ta tag i saken. Tur att vi bor i Bjursås. Jag kan ju ringa och höra om de inte kan flytta nästa dragspelsvecka hit till oss på gården, de kan ju rigga upp sig utanför hagen och köra några timmar, så är saken biff sedan. Blir toppen! Annars klämmer vi in oss på allsången med Kikki Danielsson, blir säkert uppskattar för både hästar och publik på Dössberget.

Men sedan vände det, som jag redan skrivit om. För nu blir det inga starter på sådana evenemangsdagar på ett bra tag. Det är inte hästvänligt helt enkelt!

/Mia





Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback